Inwisselweken: uw oude elektromotor is geld waard

 

Van Steen BV, leverancier van elektromotoren en aandrijvingen, helpt bedrijven met een duurzaam omwisselingsprogramma voor elektromotoren een bijdrage te kunnen leveren aan een groener klimaat. Door een flinke compensatie te bieden voor oude, inefficiënte motoren en deze te vervangen voor meer milieuvriendelijkere motoren, hopen we een duurzame samenleving te stimuleren.

 
Oude elektromotor

Een duurzame industrie

Motoren met het efficiëntieniveau IE1 of lager kunnen anno 2018 als ‘niet duurzaam’ worden bestempeld. Door de elektromotoren te vervangen voor een IE3 of IE4 motor bespaart men niet alleen 3 tot 10% op de energierekening, ook de kosten voor onderhoud zijn een stuk lager (20%). Een duurzaam aandrijvingssysteem helpt de industrie CO2 uitstoot te verminderen. Dat is een verplichting die de Rijksoverheid volgens het Klimaatakkoord stelt. Een groene(re) toekomst ligt daardoor in het verschiet.

Oude motoren zijn geld waard

Door partnerships met verschillende leveranciers heeft Van Steen BV een interessant programma ontwikkeld waarbij het omwisselen naast het groene aspect, ook een financieel voordeel biedt. De bouwgrootte van de ingeleverde motor met efficiëntieklasse IE1 of lager bepaalt namelijk de korting voor de nieuwe, duurzame elektromotor.

Marcel van Steen, Commercieel Directeur bij Van Steen BV, hoopt hiermee klanten te helpen duurzamer te produceren: “Met deze actie proberen we bedrijven te stimuleren om oude, inefficiënte elektromotoren in te wisselen voor elektromotoren die aan de huidige energienormen voldoen. Denk bijvoorbeeld ook aan de reservemotoren in het magazijn. Het is namelijk niet meer van deze tijd om een 10 jaar – of meer – oude elektromotor in te willen zetten in de productie.”

Verantwoord recyclen

Na het inleveren van de oude elektromotor wordt de groene gedachte ook intern gehandhaafd. De motor wordt keurig ontmanteld waarbij herbruikbare delen worden gerecycled en mileubelastende onderdelen op de juiste manier worden afgevoerd. Iets wat in de branche nog wel eens vergeten wordt, maar bij Van Steen BV hoog in het vaandel staat omdat een beter milieu simpelweg bij jezelf begint.

Wilt u uw oude elektromotor inwisselen? Neem telefonisch contact met ons op (024 – 366 8877) of mail naar info@vansteenbv.nl onder vermelding van ‘Inwisselweken’. Door een foto van de oude elektromotor en typeplaat mee te zenden, kunnen we meteen een passende offerte voor u maken.
 
Overzicht rendement berekeningen.
 

Actievoorwaarden – Deze actie geldt alleen voor:

 

* Aankoop van een nieuwe elektromotor. De inruilwaarde wordt in mindering gebracht op het factuurbedrag;
* Standaard IEC-motoren. Huisgrootte 132 t/m 355;
* Elektromotoren waarvoor een standaard gelijkwaardig alternatief leverbaar is;
* Eindgebruikers;
* Elektromotoren met rendement IE1 of lager.