Reparatie servomotor uit Griekenland

Naast onze werkzaamheden in Nederland, werken wij ook regelmatig voor opdrachtgevers buiten de landsgrenzen. Voor een auto onderdelen fabriek hebben wij de aandrijving van een spuitgietmachine gerepareerd.

Onderzoek

Om goed onderzoek te doen naar de oorzaak van het defect zijn de twee Siemens 1FW32 Torque motoren opgestuurd naar onze werkplaats in Wijchen. De werkplaats is uitgerust met nauwkeurige meetapparatuur en modern gereedschap, waardoor de oorzaak snel en secuur kan worden bepaald.

Na onderzoek bleek dat er olie lekte, veroorzaakt door het uitharden van de keerringen. De lekkende olie had de wikkelingen zodanig aangetast dat de motoren kapot zijn gegaan. Daarnaast bleek dat de elektronica in slechte staat verkeerde.

Reparatie

De motoren zijn door onze eigen wikkelaar voorzien van nieuwe spoelen en er zijn nieuwe lagers en keerringen gemonteerd. Om te voorkomen dat hetzelfde probleem zich weer voordoet, zijn er keerringen gebruikt die beter bestand zijn tegen lekkende olie.

Er is ook een nieuwe encoder met bijbehorende DriveCliq elektronica gemonteerd.

Testen

Na de reparatie is de functionaliteit uitvoerig getest, is de encoder afgesteld en zijn de motoren opnieuw gecoat.

Goed verpakt én voorzien van een uitgebreid rapport zijn de motoren verzonden naar onze opdrachtgever. De spuitgietmachine draait inmiddels, zonder storingen, weer op volle toeren in Griekenland.

Van Steen BV heeft jarenlang ervaring in reparatie en verkoop van servomotoren. Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid om uw kapotte motor snel en vakkundig te repareren. Benieuwd hoe snel wij u kunnen helpen? Bel ons op: 024 366 88 65