Van Steen BV onderscheidt zich al jaren door vakmanschap. Doordat wij al meer dan 20 jaar actief zijn in de aandrijfbranche kennen we de fundamenten van de techniek en zijn we in staat om te zorgen voor hoogwaardige oplossingen.  Dit begint met een kundig en onafhankelijk advies en eindigt met een snelle levering.

Wij bieden een breed gamma aan merken en zijn onafhankelijk in ons advies. Samen met Van Steen kunt u snel schakelen;  zo hebben wij op onze website hebben een uitgebreide download pagina waar u alle relevante informatie kunt terugvinden. Daarbij hebben wij van alle types en merken ruime voorraad zodat we razend snel kunnen leveren.

De verkoop van aandrijfoplossingen is veel meer dan het maken van een prijs. 
Onze verkoopadviseurs kijken bij iedere aanvraag samen met u naar de toepassing en vraagstelling. 
Wij gebruiken onze expertise om ervoor te zorgen dat onze oplossingen bijdragen aan energie- en kostenbesparing, duurzaamheid, meer rendement en we berekenen de Total Cost of Ownership.

 

Wij zijn importeur van Triston MRT wormwielreductoren (voorheen Rotor) en Volt elektromotoren. 
Deze exclusieve partnerships zorgen ervoor dat we hoogwaardige maar aantrekkelijke oplossingen kunnen bieden in het concurrerende OEM segment. Natuurlijk zorgen wij voor duidelijke 2D en 3D tekeningen en documentatie. 

Wij helpen u graag met nieuwe laag-, midden en hoogspanning AC/DC motoren, trommel-, trilmotoren en generatoren. Verder biedt Van Steen ook  pompen, industriële tandwielkasten of motorreductoren, frequentieregelaars, servomotoren en ventilatoren aan. Uiteraard leveren wij ook spansleden, motor-beveiligingsschakelaars, PTC-relais en separate koelventilatoren en zijn wij in staat motoren aan te passen naar uw specifieke wensen.

 

Drive the future

Geschat wordt dat met het toepassen van een frequentiegeregelde aandrijving een energiebesparing van maar liefst 20% kan worden gerealiseerd. In bepaalde toepassingen zoals ventilatoren en pompen, kan de installatie van frequentieregelaars het energieverbruik nog drastischer omlaag brengen. Aangezien motoren naar schatting verantwoordelijk zijn voor 2/3e van het verbruik van elektrische energie in de industrie zijn frequentieregelaars een kernonderdeel  om de C02 uitstoot terug te dringen.

 

Wij vertellen graag welke specifieke voordelen het toepassen van een frequentiegeregelde aandrijving uw organisatie biedt. Dit kan zowel zijn een besparing op energiekosten, verminderde  slijtage (duurzaam) en/of nauwkeuriger regelen van het proces.
 

 

   Neem direct contact op